Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna pyszna sałatka z ogórkami na zimę zapraszam po przepis
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 657
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Składniki
Umyte ogórki ze skórką kroje w plasterki tak samo obraną marchew i cebulę ,paprykę w paski i czosnek drobno kroję . tak pokrojone warzywa daje do miski dodaje przyprawy wymienione wyżej ,sol ,olej ,ocet i cukier i mieszam odstawiam na kilka godzin można na noc .
Gdy sałatka już sobie odstała ile potrzeba nakładam razem z sokiem do stoików zakręcam i pasteryzuję na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam by ostygły. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.