Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa i pyszna salat na zimę zapraszam po przepis
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 180
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2834
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 180
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2834
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Składniki
Kapustę myje wycinam głąb i drobno szatkuję, Patisony lub cukinie jak są młode daje ze skórką a starsze obieram i wydarzam gniazda nasienne ,kroje w kostkę lub mniejsze plasterki. czosnek drobno kroję ,cebule w plasterki ,natkę selera i koper drobno kroję. Ogórki myje kroje w plasterki z papryki wyciągam gniazda nasienne kroje w paski .
Wszystkie warzywa umieszczam w dużej misce dodaje ziarna pieprzu i ziela angielskiego, sól ,ocet ,cukier i olej dokładnie. Warzywa mieszam i odstawiam na 5 godzin lub na noc by warzywa puściły soki.
Kolejnego dnia warzywa razem z sokiem wkładam do słoików zakręcam i pasteryzuję na mokro. Na dno garnka kładę ścierkę by słoiki nie pękły wstawiam słoiki z sałatką zalewam zimną woda tak by nie zakryć wieczek w słoikach. pasteryzuję 10 minut od momentu zagotowania wody w garnku .
Po pasteryzacji słoiki delikatnie wyciągam przez ścierkę bo są gorące i odwracam do gory dnem i zostawiam by ostygły .Po dokładne wykonanie zapraszam na film.