Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, marynata warzywna idealna do dań z grilla. Inspiracją do jej wykonania była włoska Giardiniera. Do przygotowania tej sałatki tak na prawdę możecie użyć resztek warzyw, które macie w lodówce.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 56
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 93
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 164
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 56
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 93
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 164
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Składniki
Warzywa myjemy, kroimy w dosyć drobne kawałki. Warzywa przekładamy do miski, zasypujemy solą i zalewamy zimną wodą. Woda powinna tylko pokryć warzywa. Mieszamy, żeby sól się roztopiła. Miskę z warzywami przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy na noc do lodówki.
Warzywa dokładnie odcedzamy na sitku. Przekładamy je do słoików. Do każdego słoika wkładamy ząbek czosnku pokrojony w plasterki oraz przyprawy.
Składniki zalewy mieszamy ze sobą. Zalewamy nią warzywa. Słoiki zakręcamy i odstawiamy do lodówki. Warzywa gotowe są do jedzenia po 2-3 dniach. Tak przygotowane można przechowywać w lodówce klika tygodni.