Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kompoty jabłkowe na zimę i na lato.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8995
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11451
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 484
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8995
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11451
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 484
Składniki
Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, opłukać. Układać w litrowych słoikach do 3/4 wysokości. Do każdego słoika wrzucić 3 goździki i wsypać 3 łyżki cukru. Zalać gorącą, przegotowaną wodą. Słoiki zakręcać i pasteryzować ok. 15 minut. Po pasteryzacji jeszcze raz dokręcić i odstawić nakrętką do dołu.