Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kompoty jabłkowe na zimę i na lato.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 806
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 801
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 460
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 806
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 801
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 460
Składniki
Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, opłukać. Układać w litrowych słoikach do 3/4 wysokości. Do każdego słoika wrzucić 3 goździki i wsypać 3 łyżki cukru. Zalać gorącą, przegotowaną wodą. Słoiki zakręcać i pasteryzować ok. 15 minut. Po pasteryzacji jeszcze raz dokręcić i odstawić nakrętką do dołu.