Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kompoty jabłkowe na zimę i na lato.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231763
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4963
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36388
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231763
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4963
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36388
        
        
                Składniki
Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, opłukać. Układać w litrowych słoikach do 3/4 wysokości. Do każdego słoika wrzucić 3 goździki i wsypać 3 łyżki cukru. Zalać gorącą, przegotowaną wodą. Słoiki zakręcać i pasteryzować ok. 15 minut. Po pasteryzacji jeszcze raz dokręcić i odstawić nakrętką do dołu.