Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kompoty jabłkowe na zimę i na lato.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71446
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 517
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15521
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3363
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71446
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 517
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15521
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3363
Składniki
Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, opłukać. Układać w litrowych słoikach do 3/4 wysokości. Do każdego słoika wrzucić 3 goździki i wsypać 3 łyżki cukru. Zalać gorącą, przegotowaną wodą. Słoiki zakręcać i pasteryzować ok. 15 minut. Po pasteryzacji jeszcze raz dokręcić i odstawić nakrętką do dołu.