Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowy, trochę słodkawy, a przede wszystkim bardzo orzeźwiający kompot. Smak lata zamknięty w słoiku na zimowy czas.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2760
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421859
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2174
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2760
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421859
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2174
Składniki
Agrest dokładnie myjemy i odcinamy szypułki. Litrowe umyte słoiki wypełniamy do 2/3 wysokości słoika owocem, następnie wsypujemy cukier (3-4 łyżki na litrowy słoik), wsypujemy jeszcze 2-3 garści agrestu i zalewamy wodą (3/4 wysokości słoika). Słoiki mocno zakręcamy, wkładamy do dużego garnka, na dno kładziemy szmatkę i zalewamy chłodną wodą. Słoiki gotujemy ok. 30 min.