Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowy, trochę słodkawy, a przede wszystkim bardzo orzeźwiający kompot. Smak lata zamknięty w słoiku na zimowy czas.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1066
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2985
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1066
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2985
Składniki
Agrest dokładnie myjemy i odcinamy szypułki. Litrowe umyte słoiki wypełniamy do 2/3 wysokości słoika owocem, następnie wsypujemy cukier (3-4 łyżki na litrowy słoik), wsypujemy jeszcze 2-3 garści agrestu i zalewamy wodą (3/4 wysokości słoika). Słoiki mocno zakręcamy, wkładamy do dużego garnka, na dno kładziemy szmatkę i zalewamy chłodną wodą. Słoiki gotujemy ok. 30 min.