Do góry

Przetwory Przepis na:

Kompot z czerwonej porzeczki na zimę

Kompot z czerwonej porzeczki na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 50

Dodano:

Odsłon: 6297

Proponuję prosty przepis na kompot z czerwonej porzeczki.

Składniki

  • Porzeczka czerwona na 1 litrowy słoik - 300 g
  • Cukier na 1 litrowy słoik — 200 g
  • Woda na 1 litrowy słoik - 750 ml
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kompot z czerwonej porzeczki na zimę

Przygotowanie

  1. 1. Sterylizuj słoiki w wygodny dla Ciebie sposób.
    2. Umyj jagody. Napełnij słoiki jagodami. Na 1-litrowy słoik 300 gr. czerwonej porzeczki.
    3. Wlej wodę do rondla, podpal i zagotuj (750 ml na 1 litr. słoik, mam 2 puszki-1,5 litra wody).
    4. Dodaj cukier do wrzącej wody i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści.
    5. Napełniamy słoiki wrzącym syropem, przykrywamy pokrywkami i zwijamy słoiki.
    6. Odwróć słoiki pokrywkami w dół i przykryj ciepłym kocem, aż całkowicie ostygną.
    Przechowywać w chłodnym miejscu.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 26 lipca Prosty przepis na pyszny kompot? Takie lubimy najbardziej :)!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Promocje na

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń