Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję prosty przepis na kompot z czerwonej porzeczki.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 923
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 528
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 923
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 528
Składniki
1. Sterylizuj słoiki w wygodny dla Ciebie sposób. 2. Umyj jagody. Napełnij słoiki jagodami. Na 1-litrowy słoik 300 gr. czerwonej porzeczki. 3. Wlej wodę do rondla, podpal i zagotuj (750 ml na 1 litr. słoik, mam 2 puszki-1,5 litra wody). 4. Dodaj cukier do wrzącej wody i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. 5. Napełniamy słoiki wrzącym syropem, przykrywamy pokrywkami i zwijamy słoiki. 6. Odwróć słoiki pokrywkami w dół i przykryj ciepłym kocem, aż całkowicie ostygną. Przechowywać w chłodnym miejscu. Smacznego!