Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki w pełni, więc i cenna nie jest już taka przerażająca, dlatego warto to wykorzystać i zamknąć ten cudowny owoc w słoiku i cieszyć się ich smakiem w zimowe dni. Dla orzezwienia dodalam odrobinę mięty. Zapraszam.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4294
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154668
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1009
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 415
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4294
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154668
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1009
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 415
Składniki
Truskawki umyć, trochę osuszyć, a następnie usunąć szypułki. Tak przygotowane truskawki włożyć do wyparzonych słoików. Wsypać cukier (2 łyżki), dodać listek mięty, zalać wodą do 2/3 wysokości słoika. Gotowe słoiki pasteryzowac przez ok. 20 min. Po pasteryzacji przywrócić dekielkiem w dół. Z podanej ilości wyszło mi 4 słoiki.
Smacznego :)