Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki w pełni, więc i cenna nie jest już taka przerażająca, dlatego warto to wykorzystać i zamknąć ten cudowny owoc w słoiku i cieszyć się ich smakiem w zimowe dni. Dla orzezwienia dodalam odrobinę mięty. Zapraszam.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1727
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101709
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6161
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1727
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101709
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6161
Składniki
Truskawki umyć, trochę osuszyć, a następnie usunąć szypułki. Tak przygotowane truskawki włożyć do wyparzonych słoików. Wsypać cukier (2 łyżki), dodać listek mięty, zalać wodą do 2/3 wysokości słoika. Gotowe słoiki pasteryzowac przez ok. 20 min. Po pasteryzacji przywrócić dekielkiem w dół. Z podanej ilości wyszło mi 4 słoiki.
Smacznego :)