Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki w pełni, więc i cenna nie jest już taka przerażająca, dlatego warto to wykorzystać i zamknąć ten cudowny owoc w słoiku i cieszyć się ich smakiem w zimowe dni. Dla orzezwienia dodalam odrobinę mięty. Zapraszam.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 175
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1127
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1194
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12055
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 175
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1127
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1194
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12055
Składniki
Truskawki umyć, trochę osuszyć, a następnie usunąć szypułki. Tak przygotowane truskawki włożyć do wyparzonych słoików. Wsypać cukier (2 łyżki), dodać listek mięty, zalać wodą do 2/3 wysokości słoika. Gotowe słoiki pasteryzowac przez ok. 20 min. Po pasteryzacji przywrócić dekielkiem w dół. Z podanej ilości wyszło mi 4 słoiki.
Smacznego :)