Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z wiśni na zimę.
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 812
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 109
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzyd...
Odsłon: 6683
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 812
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 109
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzyd...
Odsłon: 6683
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 201
Składniki
Wiśnie do kompotu wybieramy zdrowe i dojrzałe. Myjemy, obrywamy końcówki. Wymyte oczyszczone owoce wkładamy do 2 litrowego, wyparzonego słoja. Ja włożyłam wiśnie razem z pestkami. Zalewamy zrobionym z cukru i wody syropem, owoce powinny być całkowicie zalane syropem.
Zakręcamy słoik i pasteryzujemy w 90 stopniach Celsjusza 15 minut. Po wyjęciu słoika z wody sprawdzamy zamknięcie słoika. Studzimy i ostudzony słój wynosimy do piwnicy. Smacznego!!!