Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas przetworów, zamykamy w słoiki nasze ulubione ...
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 896
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1087
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2819
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 896
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1087
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2819
Składniki
Czereśnie umyłem, usunąłem ogonki, wydrylowałem. Zagotowałem wodę z cukrem na syrop. Do gorącego syropu włożyłem czereśnie, podgrzałem do wrzenia. Gotowałem 5 minut, odstawiłem na 12 godzin. Po tym czasie ponownie zagotowałem do czasu, aż czereśnie się zeszkliły. Odstawiłem ponownie na kilka godzin. Laskę wanilii przekroiłem wzdłuż, przepołowiłem. Konfiturę ponownie zagotowałem dodając pod koniec wanilię. Gorącą konfiturę przełożyłem do wysterylizowanych słoików, pasteryzowałem.