Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędna w smaku konfitura z wiśni, pysznej czekolady, gorzkiego kakao i niezwykle aromatycznego cynamonu. Petarda smakowa. Można wprost wyjadać ze słoiczka. Idealna do deserów, naleśników, gofrów czy ciasteczek. Można i do lodów. Ja uwielbiam z domową bułeczką. Polecam każdemu. U mnie już został otworzony drugi słoiczek. Pysznych inspiracji życzę.
Umyte, osuszone i wydrylowane wiśnie przekładamy do garnka, wsypujemy żelfix, zagotowujemy i gotujemy minutę, następnie wsypujemy cukier i gotujemy trzy minuty od zagotowania.
Wiśnie zdejmujemy z ognia i dodajemy do nich czekoladę połamaną na mniejsze kostki, cynamon i kakao, dokładnie mieszamy, aż składniki ładnie się połączą.
Gorącą konfiturę rozlewamy do wyparzonych, czystych i suchych słoiczków, dokładnie zakręcamy. Odstawiamy. Wystudzone przenosimy do spiżarni.
Moje rady:
Z tej receptury wyszło mi 6 słoiczków po 175 ml.
Waga wiśni po wydrylowaniu, więc trzeba kupić więcej niż jeden kilogram.
Słoiczki z konfiturą można odwrócić do góry dnem lub przykryć grubym ręcznikiem.
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2665
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 45
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 184
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 44
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2665
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 45
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 184
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 44
Składniki
Umyte, osuszone i wydrylowane wiśnie przekładamy do garnka, wsypujemy żelfix, zagotowujemy i gotujemy minutę, następnie wsypujemy cukier i gotujemy trzy minuty od zagotowania.
Wiśnie zdejmujemy z ognia i dodajemy do nich czekoladę połamaną na mniejsze kostki, cynamon i kakao, dokładnie mieszamy, aż składniki ładnie się połączą.
Gorącą konfiturę rozlewamy do wyparzonych, czystych i suchych słoiczków, dokładnie zakręcamy. Odstawiamy. Wystudzone przenosimy do spiżarni. Moje rady: Z tej receptury wyszło mi 6 słoiczków po 175 ml. Waga wiśni po wydrylowaniu, więc trzeba kupić więcej niż jeden kilogram. Słoiczki z konfiturą można odwrócić do góry dnem lub przykryć grubym ręcznikiem.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Botwinka na zimę w słoikach
Przetwory
Ogórki ćwiartki kurkuma na zimę
Przetwory
Kolorowa sałatka z ogórków na zimę
Przetwory
Kiszone ogórki śremskie na zimę.
Botwinka na zimę w słoikach
Przepyszna botwinka na zimę w słoikach. Wspaniały sposób na zatrzymanie lata...
Odsłon: 277
Ogórki ćwiartki kurkuma na zimę
Pyszne ogórki z kurkumą na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 141