Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konfitura z aronii i śliwek, jest to konfitura z dużą ilością witamin i jest bardzo zdrowa.Konfitura z aronii i śliwek, jest to konfitura z dużą ilością witamin i jest bardzo zdrowa.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 714
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 574
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 355
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3529
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 714
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 574
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 355
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3529
Składniki
Owoce aronii, cytrynę pokrojoną w plastry i śliwki umieszczamy w emaliowanym garnku. Zalewamy litrem wrzącej wody i gotujemy około 1 godziny. Podczas gotowania dodajemy pektynę (żelfix 3:1) dokładnie mieszając i po trzech minutach dodajemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia się cukru i pozbycia się wytworzonej piany. Po czasie gotowania rozdrabniamy blenderem na papkę. Papkę z owoców przecieramy przez sitko. Gotowymi powidłami napełniamy słoiczki i pasteryzujemy 15 minut w 100 stopniach Celsjusza. Powidła są idealne do herbaty, ciast itd. Smacznego!!!