Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka z rodzinnego ogrodu. Jeszcze "poniemieckie". Nie znam nazwy odmiany, ale pyszne, nie nadające się do przechowywania zimowo. Dziękuję siostrze za dostawę ( Łukasz).
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336584
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3486
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422556
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2397
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336584
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3486
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422556
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2397
Składniki
Obrałem jabłka, pokroiłem je w cząstki, polałem sokiem cytrynowym, aby nie sczerniały. Zagotowałem gęsty syrop z cukru i wody, dodałem jabłka, zagotowałem, odstawiłem na jeden dzień. Następnego dnia wyjąłem jabłka, zagotowałem syrop , zalałem nim gotujące się jabłka, smażyłem na małym ogniu, gdy były przezroczyste dodałem pokrojoną bardzo cienko skórkę cytrynową, smażyłem jeszcze kilka minut. Taka konfitura świetnie nadaje się do przekładańców i do tortów bakaliowych.