Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka z rodzinnego ogrodu. Jeszcze "poniemieckie". Nie znam nazwy odmiany, ale pyszne, nie nadające się do przechowywania zimowo. Dziękuję siostrze za dostawę ( Łukasz).
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 22
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 38
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 2354
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 22
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 38
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 2354
Składniki
Obrałem jabłka, pokroiłem je w cząstki, polałem sokiem cytrynowym, aby nie sczerniały. Zagotowałem gęsty syrop z cukru i wody, dodałem jabłka, zagotowałem, odstawiłem na jeden dzień. Następnego dnia wyjąłem jabłka, zagotowałem syrop , zalałem nim gotujące się jabłka, smażyłem na małym ogniu, gdy były przezroczyste dodałem pokrojoną bardzo cienko skórkę cytrynową, smażyłem jeszcze kilka minut. Taka konfitura świetnie nadaje się do przekładańców i do tortów bakaliowych.