Do góry

Przetwory Przepis na:

Koperek na zimę

Koperek na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 265

Dodano:

Odsłon: 750

Jak zachować smak koperku na zimę? Oto sposób Ewy Wachowicz, który zaprezentowała w 402. odcinku programu "Ewa Gotuje".

Składniki

  • 5 dużych pęczków koperku
  • 250 g soli gruboziarnistej
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Koperek na zimę

Przygotowanie

  1. Koperek opłukać i osuszyć. Usunąć grube łodygi i posiekać. Ułożyć warstwami w słoiku – każdą warstwę ugnieść i przysypać solą (zaczynając i kończąc warstwą soli). Zamknąć.
    Tak przygotowany koperek można przechowywać w lodówce nawet przez rok.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń