Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na grzyby rozpoczęty, więc można zająć się ich marynowaniem.
Faszerowana dynia piżmowa to prawdziwa gratka dla fanów jesiennych smaków. Mi...
Odsłon: 7
Przepis dnia
Ten deser to idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają słodkości, któ...
Odsłon: 35536
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 248
Przepis dnia
Pyszne roladki z karkówki będą idealnym dodatkiem do kluseczek i kapusty
Odsłon: 5798
Faszerowana dynia piżmowa to prawdziwa gratka dla fanów jesiennych smaków. Mi...
Odsłon: 7
Przepis dnia
Ten deser to idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają słodkości, któ...
Odsłon: 35536
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 248
Przepis dnia
Pyszne roladki z karkówki będą idealnym dodatkiem do kluseczek i kapusty
Odsłon: 5798
Składniki
Grzyby oczyścić i moczyć przez 1 godzinę w zimnej wodzie.
Obgotować grzyby przez 10 minut w osolonej wodzie.
Marynata: Zagotować 3 szklanki wody z 1 szklanką octu, 3 łyżkami soli , zielem angielskim, liściem laurowym i gorczycą.
Wymieszać marynatę z obgotowanymi kozakami i napełniać nimi słoiczki.
Pasteryzować 20 minut, po czym ustawiać do góry dnem.