Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na grzyby rozpoczęty, więc można zająć się ich marynowaniem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2730
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421839
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2169
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2730
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421839
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2169
Składniki
Grzyby oczyścić i moczyć przez 1 godzinę w zimnej wodzie.
Obgotować grzyby przez 10 minut w osolonej wodzie.
Marynata: Zagotować 3 szklanki wody z 1 szklanką octu, 3 łyżkami soli , zielem angielskim, liściem laurowym i gorczycą.
Wymieszać marynatę z obgotowanymi kozakami i napełniać nimi słoiczki.
Pasteryzować 20 minut, po czym ustawiać do góry dnem.