Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na grzyby rozpoczęty, więc można zająć się ich marynowaniem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1359
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3519
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1168
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1359
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3519
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1168
Składniki
Grzyby oczyścić i moczyć przez 1 godzinę w zimnej wodzie.
Obgotować grzyby przez 10 minut w osolonej wodzie.
Marynata: Zagotować 3 szklanki wody z 1 szklanką octu, 3 łyżkami soli , zielem angielskim, liściem laurowym i gorczycą.
Wymieszać marynatę z obgotowanymi kozakami i napełniać nimi słoiczki.
Pasteryzować 20 minut, po czym ustawiać do góry dnem.