Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na grzyby rozpoczęty, więc można zająć się ich marynowaniem.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24900
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24900
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 95
Składniki
Grzyby oczyścić i moczyć przez 1 godzinę w zimnej wodzie.
Obgotować grzyby przez 10 minut w osolonej wodzie.
Marynata: Zagotować 3 szklanki wody z 1 szklanką octu, 3 łyżkami soli , zielem angielskim, liściem laurowym i gorczycą.
Wymieszać marynatę z obgotowanymi kozakami i napełniać nimi słoiczki.
Pasteryzować 20 minut, po czym ustawiać do góry dnem.