Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zalewę octową do grzybków podgrzybków, kurek , kozaczków , opieńków i prawdziwków.
Duży garnek, sitko , deska, nóż, słoiki pokrywka
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 923
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2141
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 923
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2141
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
1 Grzyby oczyścić pokroić na 4 jak są duże jak są małe to w całości opłukać je i wrzucić do gotującej wody i gotować 3 min . Potem odcedzić 2 Zalewa : wszystkie składniki oprócz cebuli wrzucamy do garnka i zagotowujemy i wyłączamy . 3 do czystych umytych słoików tej samej wielkości wrzucamy grzyby parę plasterków cebuli zalewamy zalewą do przykrycia grzybów i mocno zakręcamy 4 do dużego garnka z pokrywką ( ważne) na spód dajemy szmatkę i na nią słoiki zalewamy wodą do połowy i od zagotowania gotujemy 20 min i zostawiamy do wystygnięcia . Jeśli naciskamy na zakrętkę po ugotowaniu słoików a ona strzela to znaczy że słoik lub zakrętka nie nadaje się , grzybki są nadal dobre ale do zjedzenia w ciągu paru dni .