Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zalewę octową do grzybków podgrzybków, kurek , kozaczków , opieńków i prawdziwków.
Duży garnek, sitko , deska, nóż, słoiki pokrywka
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 29
Ravioli z grzybami to idealne połączenie prostoty i wyrafinowania, które będz...
Odsłon: 1567
Tarta serowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Zakochasz się w delikatnym,...
Odsłon: 1915
Pierwsze kulinarne kroki często zaczynają się od jajecznicy i naleśników – al...
Odsłon: 3928
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 29
Ravioli z grzybami to idealne połączenie prostoty i wyrafinowania, które będz...
Odsłon: 1567
Tarta serowa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Zakochasz się w delikatnym,...
Odsłon: 1915
Pierwsze kulinarne kroki często zaczynają się od jajecznicy i naleśników – al...
Odsłon: 3928
Składniki
1 Grzyby oczyścić pokroić na 4 jak są duże jak są małe to w całości opłukać je i wrzucić do gotującej wody i gotować 3 min . Potem odcedzić 2 Zalewa : wszystkie składniki oprócz cebuli wrzucamy do garnka i zagotowujemy i wyłączamy . 3 do czystych umytych słoików tej samej wielkości wrzucamy grzyby parę plasterków cebuli zalewamy zalewą do przykrycia grzybów i mocno zakręcamy 4 do dużego garnka z pokrywką ( ważne) na spód dajemy szmatkę i na nią słoiki zalewamy wodą do połowy i od zagotowania gotujemy 20 min i zostawiamy do wystygnięcia . Jeśli naciskamy na zakrętkę po ugotowaniu słoików a ona strzela to znaczy że słoik lub zakrętka nie nadaje się , grzybki są nadal dobre ale do zjedzenia w ciągu paru dni .