Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurki zrobione we własnym sosie są idealne do zrobienia z nich farszu, sosu lub zupy. Ja zrobiłam jeden słoik z zakupionych 20 dag kurek.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 662
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11166
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3948
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1367
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 662
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11166
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3948
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1367
Składniki
Grzyby dokładnie myjemy, moczymy w kilku wodach żeby pozbyć się piasek z grzybów. Wymyte grzyby wkładamy do małego garnczka, zalewamy wodą tak żeby lustro wody przykryło grzyby. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, solimy do smaku i gotujemy.
Gdy woda zacznie się gotować zmniejszamy ogień i gotujemy 15-20 minut.
Po tym czasie wyjmujemy grzybki łyżką cedzakową i wkładamy do wcześniej wyparzonego słoiczka. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, oraz zalewamy wodą w której grzybki się gotowały. Zakręcamy słoiczek i pasteryzujemy go 15 minut od momentu zagotowania się wody. Słoiczek studzimy i ostudzony wstawiamy do lodówki.