Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka pieczona, pozbawiona skórki, marynowana w łagodnej słodko-ostrej marynacie, pasteryzowana. Delikatna w smaku, łatwiej strawna od tradycyjnej po prostu pyszna. Idealna na kanapki, doskonała do sałatki, fajny dodatek do zup i sosów.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 24776
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9590
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2112
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4113
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 773
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 380
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 24776
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9590
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2112
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4113
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 773
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 380
Składniki
Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i nasiona i układamy na blaszce skórką do góry. Skrapiamy olejem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Zapiekamy ok. 20 min - do czasu aż skórka się pomarszczy i mocno ściemnieje. Następnie paprykę wyjmujemy z piekarnika i nakrywamy np. torbą foliową. Odstawiamy do wystudzenia a następnie obieramy ze skórki i kroimy w paski. Z przygotowanych składników zagotowujemy zalewę i odstawiamy do przestygnięcia. Do przygotowanych słoików wkładamy przyprawy:rozkruszony liść laurowy, ziele angielskie i gorczycę i układamy paski papryki. Pieczona papryka jest bardzo "lejąca" :w słoiku mieści się jej dużo i kawałki mocno przylegają do siebie, dlatego po włożeniu kilku kawałków wlewamy trochę zalewy /by każdy kawałek warzywa był zalany marynatą a między kawałkami nie było powietrza/. Napełnione słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.