Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka pieczona, pozbawiona skórki, marynowana w łagodnej słodko-ostrej marynacie, pasteryzowana. Delikatna w smaku, łatwiej strawna od tradycyjnej po prostu pyszna. Idealna na kanapki, doskonała do sałatki, fajny dodatek do zup i sosów.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 491
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 74
Polecam.
Odsłon: 605
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 896
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 289
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 491
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 74
Polecam.
Odsłon: 605
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 896
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 289
Składniki
Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i nasiona i układamy na blaszce skórką do góry. Skrapiamy olejem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Zapiekamy ok. 20 min - do czasu aż skórka się pomarszczy i mocno ściemnieje. Następnie paprykę wyjmujemy z piekarnika i nakrywamy np. torbą foliową. Odstawiamy do wystudzenia a następnie obieramy ze skórki i kroimy w paski. Z przygotowanych składników zagotowujemy zalewę i odstawiamy do przestygnięcia. Do przygotowanych słoików wkładamy przyprawy:rozkruszony liść laurowy, ziele angielskie i gorczycę i układamy paski papryki. Pieczona papryka jest bardzo "lejąca" :w słoiku mieści się jej dużo i kawałki mocno przylegają do siebie, dlatego po włożeniu kilku kawałków wlewamy trochę zalewy /by każdy kawałek warzywa był zalany marynatą a między kawałkami nie było powietrza/. Napełnione słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.