Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zimowe chłodne dni, pyszny, szybki, domowy obiad ze słoika :)
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3592
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 531
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 107
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 49
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3592
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 531
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 107
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 49
Składniki
Cukinię obrać i wydrążyć środek, papryki umyć, oczyścić z nasion, pomidory sparzyć i obrać ze skórki, obrać cebulkę i czosnek.
Czosnek i cebulę drobno posiekać. Paprykę, pomidory oraz cukinie pokroić w kostkę. Do garnka wrzucić wszystkie pokrojone warzywa, dodać koncentrat pomidorowy i ocet, dodać zioła i przyprawy do smaku. Całość gotować do miękkości papryki i cukinii (gotowałam około 30 minut). Gorące leczo przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy w wodzie 10 minut.
Takie danie ze "słoika" możemy urozmaicić podając z pieczarkami, bądź smażona kiełbaską. SMACZNEGO!