Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zimowe chłodne dni, pyszny, szybki, domowy obiad ze słoika :)
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 167
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 104
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3410
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 167
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 104
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3410
Składniki
Cukinię obrać i wydrążyć środek, papryki umyć, oczyścić z nasion, pomidory sparzyć i obrać ze skórki, obrać cebulkę i czosnek.
Czosnek i cebulę drobno posiekać. Paprykę, pomidory oraz cukinie pokroić w kostkę. Do garnka wrzucić wszystkie pokrojone warzywa, dodać koncentrat pomidorowy i ocet, dodać zioła i przyprawy do smaku. Całość gotować do miękkości papryki i cukinii (gotowałam około 30 minut). Gorące leczo przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy w wodzie 10 minut.
Takie danie ze "słoika" możemy urozmaicić podając z pieczarkami, bądź smażona kiełbaską. SMACZNEGO!