Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zimowe chłodne dni, pyszny, szybki, domowy obiad ze słoika :)
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 210
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40384
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5224
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 210
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40384
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5224
Składniki
Cukinię obrać i wydrążyć środek, papryki umyć, oczyścić z nasion, pomidory sparzyć i obrać ze skórki, obrać cebulkę i czosnek.
Czosnek i cebulę drobno posiekać. Paprykę, pomidory oraz cukinie pokroić w kostkę. Do garnka wrzucić wszystkie pokrojone warzywa, dodać koncentrat pomidorowy i ocet, dodać zioła i przyprawy do smaku. Całość gotować do miękkości papryki i cukinii (gotowałam około 30 minut). Gorące leczo przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy w wodzie 10 minut.
Takie danie ze "słoika" możemy urozmaicić podając z pieczarkami, bądź smażona kiełbaską. SMACZNEGO!