Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne domowe leczo do słoików zapraszam po przepis
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 259
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1081
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 259
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1081
Składniki
Cukinie myje kroje na pól i wydrążam gniazda nasienne i kroje w kostkę następnie sole i zostawiam na noc .Kolejnego dnia scedzam wodę cukinie daje do garnka i dodaje pozostałe warzywa ,paprykę pokrojoną w kostkę i cebule w piórka i dodaje przecier i koncentrat pomidorowy ,garnek wstawiam na gaz i gotuje warzywa na małym ogniu do miękkości około 20 minut. Warzywa czasu do czasu mieszam by sie nie przypaliły na koniec dodaje przyprawy gotuje jeszcze 5 minut.
Gorące leczo nakładam do słoików szczelnie zakręcam z tej ilości było by 6 do 7 słoików tylko zostawiłam sobie na spożycie bieżące i dodałam sobie kiełbaskę. mi wyszło 4 słoiki które jeszcze pasteryzuje na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły i słoiki muszą być pokryte woda co najmniej do polowy .Po wykonanie zapraszam na film, Do leczo po otwarciu dodaje kiełbaskę podgrywam i mam szybki obiad smacznego .