Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do rozgrzewającej herbaty lub drinka.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 597
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11995
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 597
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11995
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Limonki sparzamy i dokładnie szorujemy. Kroimy w plasterki. Słoik oraz nakrętkę wyparzamy. Do środka układamy plasterki limonek, dosypujemy goździki i kardamon. Jeśli nie macie kardamonu w ziarnach, możecie dodać kardamon zmielony. Całość zalewamy rumem tak, aby owoce nie wystawały. Zakręcamy i odstawiamy na co najmniej 3 dni do przegryzienia. Opcjonalnie do słoika można też dodać słodzidła - cukru lub miodu.