Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do rozgrzewającej herbaty lub drinka.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5510
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29861
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19558
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1109
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5510
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29861
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19558
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1109
Składniki
Limonki sparzamy i dokładnie szorujemy. Kroimy w plasterki. Słoik oraz nakrętkę wyparzamy. Do środka układamy plasterki limonek, dosypujemy goździki i kardamon. Jeśli nie macie kardamonu w ziarnach, możecie dodać kardamon zmielony. Całość zalewamy rumem tak, aby owoce nie wystawały. Zakręcamy i odstawiamy na co najmniej 3 dni do przegryzienia. Opcjonalnie do słoika można też dodać słodzidła - cukru lub miodu.