Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do rozgrzewającej herbaty lub drinka.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 172
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 868
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3991
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20015
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 172
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 868
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3991
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20015
Składniki
Limonki sparzamy i dokładnie szorujemy. Kroimy w plasterki. Słoik oraz nakrętkę wyparzamy. Do środka układamy plasterki limonek, dosypujemy goździki i kardamon. Jeśli nie macie kardamonu w ziarnach, możecie dodać kardamon zmielony. Całość zalewamy rumem tak, aby owoce nie wystawały. Zakręcamy i odstawiamy na co najmniej 3 dni do przegryzienia. Opcjonalnie do słoika można też dodać słodzidła - cukru lub miodu.