Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można go dodać do zimowej herbaty, sprawdzi się również jako dodatek do naleśników, racuchów lub owsianki. Syrop z malin warto stosować w okresie przeziębień. Wzmocni naszą odporność i pomoże w leczeniu bólu gardła. Do jego przygotowania są potrzebne zaledwie trzy składniki.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2531
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3442
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1525
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2215
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2531
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3442
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1525
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2215
Składniki
Maliny płuczemy, następnie osuszamy na sitku.
Odsączone owoce nakladamy do pełna do wyparzonych, czystych słoików.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy cukier, gotujemy i mieszany do całkowitego rozpuszczenia kryształków cukru.
Gorącym syropem cukrowym zalewamy owoce do połowy wysokości słoika.
Słoiki z syropem malinowym szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy. Przechowujemy w zaciemnionym, chłodnym miejscu.