Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można go dodać do zimowej herbaty, sprawdzi się również jako dodatek do naleśników, racuchów lub owsianki. Syrop z malin warto stosować w okresie przeziębień. Wzmocni naszą odporność i pomoże w leczeniu bólu gardła. Do jego przygotowania są potrzebne zaledwie trzy składniki.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1823
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 206
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6309
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1823
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 206
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6309
Składniki
Maliny płuczemy, następnie osuszamy na sitku.
Odsączone owoce nakladamy do pełna do wyparzonych, czystych słoików.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy cukier, gotujemy i mieszany do całkowitego rozpuszczenia kryształków cukru.
Gorącym syropem cukrowym zalewamy owoce do połowy wysokości słoika.
Słoiki z syropem malinowym szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy. Przechowujemy w zaciemnionym, chłodnym miejscu.