Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można go dodać do zimowej herbaty, sprawdzi się również jako dodatek do naleśników, racuchów lub owsianki. Syrop z malin warto stosować w okresie przeziębień. Wzmocni naszą odporność i pomoże w leczeniu bólu gardła. Do jego przygotowania są potrzebne zaledwie trzy składniki.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 63
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4383
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 224
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 63
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4383
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 224
Składniki
Maliny płuczemy, następnie osuszamy na sitku.
Odsączone owoce nakladamy do pełna do wyparzonych, czystych słoików.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy cukier, gotujemy i mieszany do całkowitego rozpuszczenia kryształków cukru.
Gorącym syropem cukrowym zalewamy owoce do połowy wysokości słoika.
Słoiki z syropem malinowym szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy. Przechowujemy w zaciemnionym, chłodnym miejscu.