Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można go dodać do zimowej herbaty, sprawdzi się również jako dodatek do naleśników, racuchów lub owsianki. Syrop z malin warto stosować w okresie przeziębień. Wzmocni naszą odporność i pomoże w leczeniu bólu gardła. Do jego przygotowania są potrzebne zaledwie trzy składniki.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 580
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 73
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1416
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3903
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 476
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 580
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 73
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1416
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3903
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 476
Składniki
Maliny płuczemy, następnie osuszamy na sitku.
Odsączone owoce nakladamy do pełna do wyparzonych, czystych słoików.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy cukier, gotujemy i mieszany do całkowitego rozpuszczenia kryształków cukru.
Gorącym syropem cukrowym zalewamy owoce do połowy wysokości słoika.
Słoiki z syropem malinowym szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy. Przechowujemy w zaciemnionym, chłodnym miejscu.