Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora zabrać się za agrest. Nie ma lepszej marmolady i użyteczniejszej.
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 270
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 743
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 150
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 45
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 270
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 743
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 150
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 45
Składniki
Agrest zielony, niedojrzały obrać z szypułek i ogonków i jak najdrobniej posiekać. Cukier zalać niepełną szklanką wody, zagotować robiąc syrop, wrzucić rozdrobniony agrest, gotować na wolnym ogniu często mieszając najlepiej drewnianą łyżką aż do zupełnego zgęstnienia. Przełożyć do słoików i zapiec jeszcze w piekarniku w temp. poniżej 100 st.C. przez minimum 1 godzinę, zamknąć a po wystudzeniu delektować się smakiem.Dla wzbogacenia aromatu można w trakcie gotowania dodać np. kawałki pomarańczy, anyż lub goździki.