Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora zabrać się za agrest. Nie ma lepszej marmolady i użyteczniejszej.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 153
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 153
Składniki
Agrest zielony, niedojrzały obrać z szypułek i ogonków i jak najdrobniej posiekać. Cukier zalać niepełną szklanką wody, zagotować robiąc syrop, wrzucić rozdrobniony agrest, gotować na wolnym ogniu często mieszając najlepiej drewnianą łyżką aż do zupełnego zgęstnienia. Przełożyć do słoików i zapiec jeszcze w piekarniku w temp. poniżej 100 st.C. przez minimum 1 godzinę, zamknąć a po wystudzeniu delektować się smakiem.Dla wzbogacenia aromatu można w trakcie gotowania dodać np. kawałki pomarańczy, anyż lub goździki.