Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora zabrać się za agrest. Nie ma lepszej marmolady i użyteczniejszej.
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105446
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4549
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 24
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105446
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4549
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 24
Składniki
Agrest zielony, niedojrzały obrać z szypułek i ogonków i jak najdrobniej posiekać. Cukier zalać niepełną szklanką wody, zagotować robiąc syrop, wrzucić rozdrobniony agrest, gotować na wolnym ogniu często mieszając najlepiej drewnianą łyżką aż do zupełnego zgęstnienia. Przełożyć do słoików i zapiec jeszcze w piekarniku w temp. poniżej 100 st.C. przez minimum 1 godzinę, zamknąć a po wystudzeniu delektować się smakiem.Dla wzbogacenia aromatu można w trakcie gotowania dodać np. kawałki pomarańczy, anyż lub goździki.