Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora zabrać się za agrest. Nie ma lepszej marmolady i użyteczniejszej.
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 185
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 41
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 185
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 41
Składniki
Agrest zielony, niedojrzały obrać z szypułek i ogonków i jak najdrobniej posiekać. Cukier zalać niepełną szklanką wody, zagotować robiąc syrop, wrzucić rozdrobniony agrest, gotować na wolnym ogniu często mieszając najlepiej drewnianą łyżką aż do zupełnego zgęstnienia. Przełożyć do słoików i zapiec jeszcze w piekarniku w temp. poniżej 100 st.C. przez minimum 1 godzinę, zamknąć a po wystudzeniu delektować się smakiem.Dla wzbogacenia aromatu można w trakcie gotowania dodać np. kawałki pomarańczy, anyż lub goździki.