Do góry

Przetwory Przepis na:

Marmolada z jabłek

Marmolada z jabłek

Autor:

Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 2968

Dodano:

Odsłon: 10631

Bardzo pyszny i zdrowy dodatek do naleśników.

Składniki

  • -Jabłka - 2 kg
  • -Żelfix - 2 szt
  • -Cukier - 700 g
> 6 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Marmolada z jabłek

Przygotowanie

  1. Jabłka umyć, obrać i wydrążyć. Rozdrobnić. Wymieszać dokładnie z żelfixem. Gotować około 10 minut

  2. Pod koniec gotowania dodać cukier i gotować jeszcze około 2 minuty.

  3. Słoiki wymyć i wyparzyć w piekarniku w 100 stopniach przez 20 minut.

  4. Marmoladę nakładać gorącą do gorących słoików.
    Zakręcić i odwrócić na 10 minut do góry dnem.

  5. Przechowywać w zimnym i zaciemnionym pomieszczeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

miki231 24 lipca 2016 Po co dodatek żelfixu?
Wystarczą same jabłka i cukier!!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń