Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszny i zdrowy dodatek do naleśników.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 198
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 821
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 485
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666447
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 198
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 821
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 485
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666447
Składniki
Jabłka umyć, obrać i wydrążyć. Rozdrobnić. Wymieszać dokładnie z żelfixem. Gotować około 10 minut
Pod koniec gotowania dodać cukier i gotować jeszcze około 2 minuty.
Słoiki wymyć i wyparzyć w piekarniku w 100 stopniach przez 20 minut.
Marmoladę nakładać gorącą do gorących słoików. Zakręcić i odwrócić na 10 minut do góry dnem.
Przechowywać w zimnym i zaciemnionym pomieszczeniu.