Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślaki marnowane zapraszam po przepis
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 158
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4199
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 158
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4199
Składniki
Grzyby oczyszczam kroje na mniejsze kawałki odrzucam robaczywe płuczę w zimnej wodzie następnie wyciągam z wody daje do garnka zalewam czystą woda dodaje kilka listków laurowych i ziaren ziela angielskiego i łyżeczkę soli wodą i gotuje 10 -15 minut podczas gotowania grzybów zbieram pianę tak zwane szumy. Ugotowane grzyby scedzam na durszlaku przelewam zimna woda i zostawiam by woda ściekła .
Gdy grzyby ściekają z wody do każdego słoiczka daje plasterek cebuli kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu listek laurowy i szczyptę gorczycy i nakładam grzyby więcej niż poł słoiczka bo bo dojdzie zalewa .
Zalewa ; wodę z octem ,sola i cukrem należy zagotować i zalewam słoiki z grzybami czekam aż płyn dokładnie wejdzie do spodu słoików ,słoiki zakręcam .Słoiki będę pasteryzować 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .