Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Grecji także przygotowują przetwory ale głównie na białym occie winnym, papryka jest wyborna.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 23
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3482
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 23
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3482
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Składniki
Pokroiłam paprykę w paseczki. Najlepiej jest ja poukładać w słoikach z dodatkami i na tej podstawie obliczyć ilość potrzebnej marynaty. Liczenie: suma pojemności słoików podzielona na dwa. Do filtrowanej wody dodałam ocet, sól i cukier. Wymieszałam. Zalałam słoiki. Pasteryzowałam je od zagotowania się wody 20 minut- papryka musi zmięknąć, bez obaw będzie jędrna przez dodatek octu. Smacznego :)