Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Grecji także przygotowują przetwory ale głównie na białym occie winnym, papryka jest wyborna.
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 166
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 292
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 8922
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 166
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 292
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 8922
Składniki
Pokroiłam paprykę w paseczki. Najlepiej jest ja poukładać w słoikach z dodatkami i na tej podstawie obliczyć ilość potrzebnej marynaty. Liczenie: suma pojemności słoików podzielona na dwa. Do filtrowanej wody dodałam ocet, sól i cukier. Wymieszałam. Zalałam słoiki. Pasteryzowałam je od zagotowania się wody 20 minut- papryka musi zmięknąć, bez obaw będzie jędrna przez dodatek octu. Smacznego :)