Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Grecji także przygotowują przetwory ale głównie na białym occie winnym, papryka jest wyborna.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7984
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 268
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 103
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2160
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 670
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7984
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 268
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 103
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2160
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 670
Składniki
Pokroiłam paprykę w paseczki. Najlepiej jest ja poukładać w słoikach z dodatkami i na tej podstawie obliczyć ilość potrzebnej marynaty. Liczenie: suma pojemności słoików podzielona na dwa. Do filtrowanej wody dodałam ocet, sól i cukier. Wymieszałam. Zalałam słoiki. Pasteryzowałam je od zagotowania się wody 20 minut- papryka musi zmięknąć, bez obaw będzie jędrna przez dodatek octu. Smacznego :)