Do góry

Przetwory Przepis na:

Marynowana papryka po grecku

Marynowana papryka po grecku

Autor:

Przepisów i artykułów: 557 Ocena: 11185

Dodano:

Odsłon: 2962

W Grecji także przygotowują przetwory ale głównie na białym occie winnym, papryka jest wyborna.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokroiłam paprykę w paseczki. Najlepiej jest ja poukładać w słoikach z dodatkami i na tej podstawie obliczyć ilość potrzebnej marynaty.
    Liczenie: suma pojemności słoików podzielona na dwa.

    Do filtrowanej wody dodałam ocet, sól i cukier. Wymieszałam. Zalałam słoiki. Pasteryzowałam je od zagotowania się wody 20 minut- papryka musi zmięknąć, bez obaw będzie jędrna przez dodatek octu.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń