Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana papryka jest idealna jako dodatek do kanapek i do dań obiadowych.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 53
Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1399
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1235
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 168
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 53
Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1399
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1235
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 168
Składniki
Paprykę dokładnie umyć, usunąć gniazda nasienne, opłukać wewnątrz i pokroić w paski, . Do każdego słoika włożyć listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, 5 ziarenek pieprzu, czosnek i wsypać pół łyżeczki gorczycy. Następnie ułożyć do słoików pokrojoną paprykę. Do każdego słoja wkładamy po dwa plastry cebuli. Zalewamy gorącą zalewą aż składniki będą przykryte i dokładnie zakręcamy wieczka. Słoiki z zawartością wkładam do dużego gara, wypełnionego ciepłą wodą do 3/4 wysokości słoików. Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania wody. Słoiki ostrożnie wyjmujemy, odwracamy do góry dnem i pozostawiamy w tej pozycji do ostudzenia. Ostudzone i osuszone słoiki przenosimy do piwnicy lub spiżarni. Smacznego!