Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybów w lesie nie widać a u mnie rosną boczniaki!
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21603
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21603
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
Zebrałam boczniaki.
Kapelusze małych boczniaków zostawiłam w całości a duże pokroiłam w paski. Samych końcówek nóg nie używam, potrafią być gumowate i gorzkawe.
Grzyby zblanszowałam w lekko osolonej wodzie. Dodałam też plasterki chili i cukinii dla koloru. Odsączone grzyby przełożyłam, nie ściśle, do wyparzonych słoików. Do każdego słoika dodałam po zielu angielskim i liściu laurowym i szczypcie gorczycy. Wymieszałam zalewę i rozlałam do słoików. Nadmiar zalewy można przechować w lodówce do następnej partii warzyw. Słoiki wstawiłam do zimnej wody i pasteryzowałam je 20- 25 minut od zagotowania się wody.
Smacznego :)