Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybów w lesie nie widać a u mnie rosną boczniaki!
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4887
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 395
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 860
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10921
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4887
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 395
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 860
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10921
Składniki
Zebrałam boczniaki.
Kapelusze małych boczniaków zostawiłam w całości a duże pokroiłam w paski. Samych końcówek nóg nie używam, potrafią być gumowate i gorzkawe.
Grzyby zblanszowałam w lekko osolonej wodzie. Dodałam też plasterki chili i cukinii dla koloru. Odsączone grzyby przełożyłam, nie ściśle, do wyparzonych słoików. Do każdego słoika dodałam po zielu angielskim i liściu laurowym i szczypcie gorczycy. Wymieszałam zalewę i rozlałam do słoików. Nadmiar zalewy można przechować w lodówce do następnej partii warzyw. Słoiki wstawiłam do zimnej wody i pasteryzowałam je 20- 25 minut od zagotowania się wody.
Smacznego :)