Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybów w lesie nie widać a u mnie rosną boczniaki!
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2541
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3055
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102024
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6405
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2541
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3055
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102024
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6405
Składniki
Zebrałam boczniaki.
Kapelusze małych boczniaków zostawiłam w całości a duże pokroiłam w paski. Samych końcówek nóg nie używam, potrafią być gumowate i gorzkawe.
Grzyby zblanszowałam w lekko osolonej wodzie. Dodałam też plasterki chili i cukinii dla koloru. Odsączone grzyby przełożyłam, nie ściśle, do wyparzonych słoików. Do każdego słoika dodałam po zielu angielskim i liściu laurowym i szczypcie gorczycy. Wymieszałam zalewę i rozlałam do słoików. Nadmiar zalewy można przechować w lodówce do następnej partii warzyw. Słoiki wstawiłam do zimnej wody i pasteryzowałam je 20- 25 minut od zagotowania się wody.
Smacznego :)