Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybów w lesie nie widać a u mnie rosną boczniaki!
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 35
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 26
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208957
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 35
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 26
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208957
Składniki
Zebrałam boczniaki.
Kapelusze małych boczniaków zostawiłam w całości a duże pokroiłam w paski. Samych końcówek nóg nie używam, potrafią być gumowate i gorzkawe.
Grzyby zblanszowałam w lekko osolonej wodzie. Dodałam też plasterki chili i cukinii dla koloru. Odsączone grzyby przełożyłam, nie ściśle, do wyparzonych słoików. Do każdego słoika dodałam po zielu angielskim i liściu laurowym i szczypcie gorczycy. Wymieszałam zalewę i rozlałam do słoików. Nadmiar zalewy można przechować w lodówce do następnej partii warzyw. Słoiki wstawiłam do zimnej wody i pasteryzowałam je 20- 25 minut od zagotowania się wody.
Smacznego :)