Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 83
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4196
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8661
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 83
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4196
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8661
Składniki
To moje odkrycie w tym sezonie, ta cebulka wsadzona w ziemie mnoży się razy 10. Niestety nie znam nazwy ale jest to cebulka szczypiorkowa. Po obraniu jej, trzeba ją zblanszować, wrzucić na wrzątek na 1-2 minuty. Może ktoś zna nazwę tych cebulek ????
Sparzone cebulki układa się w słoikach z zielem i liściem i zalewa marynatą. W rondelku podgrzałam wodę z octem sola i cukrem do rozpuszczenia. Użyłam octu winnego, bo jest aromatyczny i łagodniejszy. Cebulki pasteryzowałam od zagotowania 25 minut.
Smacznego :)