Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 423
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 276
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1437
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 423
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 276
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1437
Składniki
To moje odkrycie w tym sezonie, ta cebulka wsadzona w ziemie mnoży się razy 10. Niestety nie znam nazwy ale jest to cebulka szczypiorkowa. Po obraniu jej, trzeba ją zblanszować, wrzucić na wrzątek na 1-2 minuty. Może ktoś zna nazwę tych cebulek ????
Sparzone cebulki układa się w słoikach z zielem i liściem i zalewa marynatą. W rondelku podgrzałam wodę z octem sola i cukrem do rozpuszczenia. Użyłam octu winnego, bo jest aromatyczny i łagodniejszy. Cebulki pasteryzowałam od zagotowania 25 minut.
Smacznego :)