Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1053
Polecam.
Odsłon: 1005
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 779
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1053
Polecam.
Odsłon: 1005
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 779
Składniki
To moje odkrycie w tym sezonie, ta cebulka wsadzona w ziemie mnoży się razy 10. Niestety nie znam nazwy ale jest to cebulka szczypiorkowa. Po obraniu jej, trzeba ją zblanszować, wrzucić na wrzątek na 1-2 minuty. Może ktoś zna nazwę tych cebulek ????
Sparzone cebulki układa się w słoikach z zielem i liściem i zalewa marynatą. W rondelku podgrzałam wodę z octem sola i cukrem do rozpuszczenia. Użyłam octu winnego, bo jest aromatyczny i łagodniejszy. Cebulki pasteryzowałam od zagotowania 25 minut.
Smacznego :)