Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1693
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1495
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1475
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1713
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1693
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1495
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1475
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1713
Składniki
To moje odkrycie w tym sezonie, ta cebulka wsadzona w ziemie mnoży się razy 10. Niestety nie znam nazwy ale jest to cebulka szczypiorkowa. Po obraniu jej, trzeba ją zblanszować, wrzucić na wrzątek na 1-2 minuty. Może ktoś zna nazwę tych cebulek ????
Sparzone cebulki układa się w słoikach z zielem i liściem i zalewa marynatą. W rondelku podgrzałam wodę z octem sola i cukrem do rozpuszczenia. Użyłam octu winnego, bo jest aromatyczny i łagodniejszy. Cebulki pasteryzowałam od zagotowania 25 minut.
Smacznego :)