Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 995
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 39
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1327
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 321
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6229
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 995
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 39
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1327
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 321
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6229
Składniki
To moje odkrycie w tym sezonie, ta cebulka wsadzona w ziemie mnoży się razy 10. Niestety nie znam nazwy ale jest to cebulka szczypiorkowa. Po obraniu jej, trzeba ją zblanszować, wrzucić na wrzątek na 1-2 minuty. Może ktoś zna nazwę tych cebulek ????
Sparzone cebulki układa się w słoikach z zielem i liściem i zalewa marynatą. W rondelku podgrzałam wodę z octem sola i cukrem do rozpuszczenia. Użyłam octu winnego, bo jest aromatyczny i łagodniejszy. Cebulki pasteryzowałam od zagotowania 25 minut.
Smacznego :)