Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryczki cherry są smaczne, zdrowe, są idealne jako dodatek do dań. Polecam.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3162
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 758
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 261
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 211
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3162
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 758
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 261
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 211
Składniki
Zalewa: Wodę zagotowujemy z cukrem, solą i octem w stosunku 1:5, ocet 1, woda 5 . Do odmierzania użyłam szklanki o pojemności 250 ml. Wykonanie: Paprykę myjemy i wkładamy do słoików. Do każdego słoika dodajemy baldachę kopru, czosnek, plaster cebuli, pieprz, liść laurowy, olej, ziele angielskie i po pół łyżeczki gorczycy. Przygotowaną zalewą zalewamy słoiki z papryką. Słoiki szczelnie zamykamy i pasteryzujemy 20 minut od momentu wrzenia wody. Po zakończonej pasteryzacji ustawiamy słoiki do góry dnem do wystygnięcia. Ostudzone słoiki wynosimy do piwnicy. Smacznego !!!