Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowane warzywa zamarynowane w słodko-kwaśnej zalewie to bardzo smaczna propozycja na zamknięcie smaku warzyw na zimę.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12952
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14235
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5888
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12952
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14235
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5888
Składniki
Warzywa cebulę i cukinię kroimy w plasterki. Paprykę w kawałki. Olej rzepakowy mieszamy z czosnkiem pokrojonym w plasterki, tymiankiem i skórką cytrynową. Warzywa przekładamy do oleju z przyprawami. Warzywa nacieramy mieszanką oleju i przypraw. Odstawiamy na kilka minut. Warzywa grillujemy. Z papryki po grillowaniu zdejmujemy skórkę. Do każdego słoika wkładamy przyprawy oraz grillowane warzywa. Wlewamy też olej z przyprawami, który został od marynowania warzyw. Składniki zalewy zagotowujemy. Gorącą wlewamy do słoików. Słoiki zakręcamy. Słoiki powinny się zassać. Nie trzeba ich pasteryzować. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Po 2-3 dniach przechowywania warzywa są gotowe do jedzenia.