Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowane warzywa zamarynowane w słodko-kwaśnej zalewie to bardzo smaczna propozycja na zamknięcie smaku warzyw na zimę.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 242
Królowa grilla :)
Odsłon: 59
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 56
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 61
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 213
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 242
Królowa grilla :)
Odsłon: 59
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 56
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 61
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 213
Składniki
Warzywa cebulę i cukinię kroimy w plasterki. Paprykę w kawałki. Olej rzepakowy mieszamy z czosnkiem pokrojonym w plasterki, tymiankiem i skórką cytrynową. Warzywa przekładamy do oleju z przyprawami. Warzywa nacieramy mieszanką oleju i przypraw. Odstawiamy na kilka minut. Warzywa grillujemy. Z papryki po grillowaniu zdejmujemy skórkę. Do każdego słoika wkładamy przyprawy oraz grillowane warzywa. Wlewamy też olej z przyprawami, który został od marynowania warzyw. Składniki zalewy zagotowujemy. Gorącą wlewamy do słoików. Słoiki zakręcamy. Słoiki powinny się zassać. Nie trzeba ich pasteryzować. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Po 2-3 dniach przechowywania warzywa są gotowe do jedzenia.