Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział, że marynować można tylko ogórki czy paprykę? Dziś zapraszamy was do niecodziennej przygody kulinarnej. Przygotujcie razem z nami marynowane liście winogron – idealny dodatek do wielu potraw, a zwłaszcza do tradycyjnych gołąbków. Z pewnością zaskoczą was swoim smakiem!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10330
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 992
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10330
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 992
Składniki
Wodę zagotować z solą, czosnkiem, gorczycą i liśćmi laurowymi.
Liście winogron zblanszować wrzątkiem (przez ok. 3 minuty). Odsączyć, ułożyć jeden na drugim (10 sztuk), zwinąć w rulon i pionowo umieścić w wyparzonym słoiku. Zalać gorącą marynatą, zakręcić i zostawić w temperaturze pokojowej na 4-5 dni. Po tym czasie przechowywać w lodówce.