Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział, że marynować można tylko ogórki czy paprykę? Dziś zapraszamy was do niecodziennej przygody kulinarnej. Przygotujcie razem z nami marynowane liście winogron – idealny dodatek do wielu potraw, a zwłaszcza do tradycyjnych gołąbków. Z pewnością zaskoczą was swoim smakiem!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1511
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231903
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5030
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1511
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231903
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5030
Składniki
Wodę zagotować z solą, czosnkiem, gorczycą i liśćmi laurowymi.
Liście winogron zblanszować wrzątkiem (przez ok. 3 minuty). Odsączyć, ułożyć jeden na drugim (10 sztuk), zwinąć w rulon i pionowo umieścić w wyparzonym słoiku. Zalać gorącą marynatą, zakręcić i zostawić w temperaturze pokojowej na 4-5 dni. Po tym czasie przechowywać w lodówce.