Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział, że marynować można tylko ogórki czy paprykę? Dziś zapraszamy was do niecodziennej przygody kulinarnej. Przygotujcie razem z nami marynowane liście winogron – idealny dodatek do wielu potraw, a zwłaszcza do tradycyjnych gołąbków. Z pewnością zaskoczą was swoim smakiem!
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457693
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1444
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2265
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 579
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457693
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1444
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2265
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 579
Składniki
Wodę zagotować z solą, czosnkiem, gorczycą i liśćmi laurowymi.
Liście winogron zblanszować wrzątkiem (przez ok. 3 minuty). Odsączyć, ułożyć jeden na drugim (10 sztuk), zwinąć w rulon i pionowo umieścić w wyparzonym słoiku. Zalać gorącą marynatą, zakręcić i zostawić w temperaturze pokojowej na 4-5 dni. Po tym czasie przechowywać w lodówce.