Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział, że marynować można tylko ogórki czy paprykę? Dziś zapraszamy was do niecodziennej przygody kulinarnej. Przygotujcie razem z nami marynowane liście winogron – idealny dodatek do wielu potraw, a zwłaszcza do tradycyjnych gołąbków. Z pewnością zaskoczą was swoim smakiem!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6091
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8554
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5891
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6091
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8554
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5891
Składniki
Wodę zagotować z solą, czosnkiem, gorczycą i liśćmi laurowymi.
Liście winogron zblanszować wrzątkiem (przez ok. 3 minuty). Odsączyć, ułożyć jeden na drugim (10 sztuk), zwinąć w rulon i pionowo umieścić w wyparzonym słoiku. Zalać gorącą marynatą, zakręcić i zostawić w temperaturze pokojowej na 4-5 dni. Po tym czasie przechowywać w lodówce.