Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezpestkowe mini papryki w słodko-pikantnej zalewie na bazie miodu leśnego i octu z białego wina. Taka papryka jest pyszna, a dzięki temu, że jest zamarynowana w całości bardzo ładnie wygląda na stole.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1062
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420604
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1801
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1062
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420604
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1801
Składniki
Papryczki w całości układamy w słoikach. Do słoików wkładamy pokrojony w plasterki czosnek, plasterki marchewki i cebuli. Posypujemy posiekaną zieleniną. Składniki zalewy oprócz miodu zagotowujemy, dodajemy miód. Ciepłą zalewę wlewamy do słoików. Na wierzch każdego słoika wlewamy po łyżce oleju. Słoiki dokładnie zamykamy. Pasteryzujemy 10-15 minut. Po ostudzeniu przechowujemy w ciemnym chłodnym miejscu.