Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezpestkowe mini papryki w słodko-pikantnej zalewie na bazie miodu leśnego i octu z białego wina. Taka papryka jest pyszna, a dzięki temu, że jest zamarynowana w całości bardzo ładnie wygląda na stole.
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 364
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4865
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26429
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 364
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4865
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26429
Składniki
Papryczki w całości układamy w słoikach. Do słoików wkładamy pokrojony w plasterki czosnek, plasterki marchewki i cebuli. Posypujemy posiekaną zieleniną. Składniki zalewy oprócz miodu zagotowujemy, dodajemy miód. Ciepłą zalewę wlewamy do słoików. Na wierzch każdego słoika wlewamy po łyżce oleju. Słoiki dokładnie zamykamy. Pasteryzujemy 10-15 minut. Po ostudzeniu przechowujemy w ciemnym chłodnym miejscu.