Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki zrobione w zalewie octowej. Idealne jako dodatek do dań obiadowych, kanapek lub sałatek.
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 693
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1491
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1126
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 38
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 693
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1491
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1126
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 38
Składniki
Wykonanie zalewy: Na 1 litr wody daję 200 ml octu, 1,5 łyżki soli i 2 łyżki cukru. Zalewę przygotowujemy do swojego smaku. Wykonanie: Ogórki dokładnie wymyć i układamy w słoje, na dno każdego słoja wrzucamy baldachy kopru, po 4 plastry marchwi, po łyżeczce gorczycy, liściu laurowym i po 7 ziaren ziela angielskiego. Po włożeniu ogórków do słojów kładziemy na wierzch koper i pozostałe liście laurowe, chrzan i po 2 ząbki pokrojonego czosnku. Zalewamy zalewą i zakręcamy słoje. Pasteryzujemy 15 minut od momentu wrzenia wody. Po tym czasie wyjąć słoje, sprawdzić czy zakrętki są dobrze dokręcone i odstawić je do wystudzenia stawiając do góry dnem. Po ostudzeniu wynosimy słoje do piwnicy.