Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne np.jako dodatek do drugiego dania
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1727
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3090
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1166
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1935
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1727
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3090
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1166
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1935
Składniki
przygotowanie:Wszystkie przyprawy włożyć do słoików,włożyć obgotowane dwa razy grzyby(ja pierwszy raz gotuję około pół godziny,drugi raz 15 minut z dodatkiem soli).Zalać wcześniej ugotowaną zalewą(może być gorąca).Pasteryzować 10 minut od zagotowania.Miałam 600 g opieniek,wyszło mi 3 słoiczki 250 g.