Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś mocnego zawsze się przydaje w domu nawet wtedy gdy nie mamy imprezy. Te papryczki są bardzo fajne ponieważ możemy je modelować pod względem smaku już po umarynowaniu.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44447
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 45
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44447
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 45
Składniki
Papryczki myjemy i drylujemy z pestek, pamiętając by robić te czynności w rękawiczkach z racji jej mocy. W garnku gotujemy wodę i jak się już zagotuje to wrzucamy papryczki do garnka by blanszować około 1 minuty. Po zblanszowaniu wyjmujemy do ostudzenia. Jak papryka jest chłodna układamy je w słoikach. Możemy dosypać np. zioła prowansalskie oraz łyżkę oliwy z oliwek.
Odmierzamy ocet, wodę, cukier mieszamy i gotujemy. Gotujęcą zalewą zalewamy papryczki i zakręcamy słoik. Następnie w dużym garnku nastawiamy wodę, wkładamy do wody materiałową szmatkę by słoiki się nie obijały podczas gotowania. Wkładamy przygotowane słoiki i zaczynamy pasteryzować. Robimy to około 20 minut na małym ogniu po zagotowaniu.
I tak oto mamy super smaczną przekąskę, tylko musimy troszeczkę poczekać by nabrały smaku. Smacznego