Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś mocnego zawsze się przydaje w domu nawet wtedy gdy nie mamy imprezy. Te papryczki są bardzo fajne ponieważ możemy je modelować pod względem smaku już po umarynowaniu.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2997
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2997
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Papryczki myjemy i drylujemy z pestek, pamiętając by robić te czynności w rękawiczkach z racji jej mocy. W garnku gotujemy wodę i jak się już zagotuje to wrzucamy papryczki do garnka by blanszować około 1 minuty. Po zblanszowaniu wyjmujemy do ostudzenia. Jak papryka jest chłodna układamy je w słoikach. Możemy dosypać np. zioła prowansalskie oraz łyżkę oliwy z oliwek.
Odmierzamy ocet, wodę, cukier mieszamy i gotujemy. Gotujęcą zalewą zalewamy papryczki i zakręcamy słoik. Następnie w dużym garnku nastawiamy wodę, wkładamy do wody materiałową szmatkę by słoiki się nie obijały podczas gotowania. Wkładamy przygotowane słoiki i zaczynamy pasteryzować. Robimy to około 20 minut na małym ogniu po zagotowaniu.
I tak oto mamy super smaczną przekąskę, tylko musimy troszeczkę poczekać by nabrały smaku. Smacznego