Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś mocnego zawsze się przydaje w domu nawet wtedy gdy nie mamy imprezy. Te papryczki są bardzo fajne ponieważ możemy je modelować pod względem smaku już po umarynowaniu.
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 267
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1018
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1777
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25284
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 267
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1018
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1777
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25284
Składniki
Papryczki myjemy i drylujemy z pestek, pamiętając by robić te czynności w rękawiczkach z racji jej mocy. W garnku gotujemy wodę i jak się już zagotuje to wrzucamy papryczki do garnka by blanszować około 1 minuty. Po zblanszowaniu wyjmujemy do ostudzenia. Jak papryka jest chłodna układamy je w słoikach. Możemy dosypać np. zioła prowansalskie oraz łyżkę oliwy z oliwek.
Odmierzamy ocet, wodę, cukier mieszamy i gotujemy. Gotujęcą zalewą zalewamy papryczki i zakręcamy słoik. Następnie w dużym garnku nastawiamy wodę, wkładamy do wody materiałową szmatkę by słoiki się nie obijały podczas gotowania. Wkładamy przygotowane słoiki i zaczynamy pasteryzować. Robimy to około 20 minut na małym ogniu po zagotowaniu.
I tak oto mamy super smaczną przekąskę, tylko musimy troszeczkę poczekać by nabrały smaku. Smacznego