Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane koktajlowe pomidorki w słodko kwaśnej zalewie, warto przygotować na zimę do spiżarki jako dodatek do różnych dań.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 342
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2686
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 342
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2686
Składniki
1. Cebulę oraz czosnek obieramy, cebulę kroimy na plasterki a czosnek na mniejsze cząstki i układamy na dnie słoików.
2. Pomidory myjemy, osuszamy i również układamy w słoikach.
3. Wszystkie składniki na zalewę przekładamy do garnka i gotujemy do chwili zagotowania. 4. Gorącą zalewą zalewamy pomidory i szczelnie zakręcamy słoiki. 5. Pasteryzujemy w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 °C.
6. Słoiki wyjmujemy dopiero aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce. 7. Gotowe, smacznego.