Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane koktajlowe pomidorki w słodko kwaśnej zalewie, warto przygotować na zimę do spiżarki jako dodatek do różnych dań.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 116
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 74
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika...
Odsłon: 152
Łosoś teryiaki to aromatyczne, wręcz ekskluzywne danie na specjalne okazje. J...
Odsłon: 737
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94331
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 116
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 74
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika...
Odsłon: 152
Łosoś teryiaki to aromatyczne, wręcz ekskluzywne danie na specjalne okazje. J...
Odsłon: 737
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94331
Składniki
1. Cebulę oraz czosnek obieramy, cebulę kroimy na plasterki a czosnek na mniejsze cząstki i układamy na dnie słoików.
2. Pomidory myjemy, osuszamy i również układamy w słoikach.
3. Wszystkie składniki na zalewę przekładamy do garnka i gotujemy do chwili zagotowania. 4. Gorącą zalewą zalewamy pomidory i szczelnie zakręcamy słoiki. 5. Pasteryzujemy w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 °C.
6. Słoiki wyjmujemy dopiero aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce. 7. Gotowe, smacznego.