Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane koktajlowe pomidorki w słodko kwaśnej zalewie, warto przygotować na zimę do spiżarki jako dodatek do różnych dań.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1033
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 957
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12841
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1033
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 957
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12841
Składniki
1. Cebulę oraz czosnek obieramy, cebulę kroimy na plasterki a czosnek na mniejsze cząstki i układamy na dnie słoików.
2. Pomidory myjemy, osuszamy i również układamy w słoikach.
3. Wszystkie składniki na zalewę przekładamy do garnka i gotujemy do chwili zagotowania. 4. Gorącą zalewą zalewamy pomidory i szczelnie zakręcamy słoiki. 5. Pasteryzujemy w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 °C.
6. Słoiki wyjmujemy dopiero aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce. 7. Gotowe, smacznego.