Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane koktajlowe pomidorki w słodko kwaśnej zalewie, warto przygotować na zimę do spiżarki jako dodatek do różnych dań.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6611
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 351
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13404
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2681
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6611
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 351
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13404
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2681
Składniki
1. Cebulę oraz czosnek obieramy, cebulę kroimy na plasterki a czosnek na mniejsze cząstki i układamy na dnie słoików.
2. Pomidory myjemy, osuszamy i również układamy w słoikach.
3. Wszystkie składniki na zalewę przekładamy do garnka i gotujemy do chwili zagotowania. 4. Gorącą zalewą zalewamy pomidory i szczelnie zakręcamy słoiki. 5. Pasteryzujemy w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 °C.
6. Słoiki wyjmujemy dopiero aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce. 7. Gotowe, smacznego.