Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorki możemy wykorzystać na bardzo różne sposoby, ja dzisiaj postanowiłam je zamknąć w słoiczku. Z podanych składników wykonamy 2 słoiczki. Później takie zamarynowane pomidorki możemy dodać jako przekąska, do sałatek, dań głównych i mięsa. Bardzo dobrze smakują zarówno na ciepło jak i zimno. Są bardzo zdrowe więc warto jeść je jak najczęściej.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 703
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1040
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 224
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2756
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 703
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1040
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 224
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2756
Składniki
Pomidorki koktajlowe dokładnie opłukujemy i osuszamy. Nakłuwamy i przekładamy do miski. Zasypujemy solą i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.
Pomidorki opłukujemy na sicie i przekładamy do słoików, dodajemy gorczycę, ziele angielskie, liście laurowe, po pół łyżeczki bazylii i tymianku. Czosnek obieramy i kroimy w słupki albo plasterki, dodajemy do słoików.
ZALEWA: Do garnka wlewamy wodę (ilości wody w zależności jak duże są słoiki), dodajemy cukier i ocet. Doprowadzamy wodę do wrzenia, gotujemy do momentu, aż cukier się rozpuści. Gotową zalewę wlewamy do słoiczków, zakręcamy odwracamy do góry dnem.
PASTERYZACJA: Słoiki wstawiamy do garnka wyścielonego bawełnianą ściereczką, wlewamy wodę do połowy wysokości słoika. Doprowadzamy do wrzenia i pasteryzujemy przez 3 min. Przechowujemy w chłodnym miejscu.