Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Posuwam pomysł na zagospodarowanie ostatnich dojrzewających pomidorów. Zbieramy, bowiem mróz w nocy. Wśród zebranych zielone, małe i inne.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 601
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 601
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Składniki
Pomidory umyłem, usunąłem szypułki, pokroiłem na grube (1/2 cm) plastry wykrawając twardą część spod ogonka. Cebulę obrałem, pokroiłem na cienkie talarki. Marchew obrałem, umyłem, poszatkowałem na cieniutkie plasterki. Pokrojone warzywa umieściłem w dużej misce, posoliłem. Odstawiłem na dobę. Po tym czasie warzywa odcedziłem na sicie i następnie luźno ułożyłem w wyparzonych słoikach. Wszystkie składniki marynaty zagotowałem, przestudziłem. Zalałem marynatą warzywa w słoikach, zakręciłem. Słoiki pasteryzowałem 30-40 minut.