Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zestaw warzyw na spotkanie ze znajomymi
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 97
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 185
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1479
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 97
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 185
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1479
Składniki
Można użyć dowolnych ulubionych warzyw. Zestaw sprawdza się na różnego rodzaju spotkaniach, nie trzeba otwierać sześciu słoików z marynatami, aby przystroić półmiski, lub zrobić z nich drobne przekąski. Warzywa pokroiłam na rożne sposoby , żeby było ciekawiej. Cukinię w plastry na mandolinie, mini cukinie w całości. Pomidorki i czosnek w całości. Paprykę białą w ćwiartki, zieloną w paski. Chili wzdłuż na pół. Dynię w cienkie plasterki. Cebulę w plastry. Marchew w słupki.
Na dnie każdego słoika ułożyłam po plastrze cebuli i ząbku czosnku, a potem warstwowo warzywa, na koniec też położyłam plaster cebuli. Dodałam po liściu, zielu, pieprzu w kulkach, jeszcze odrobina kurkumy dla zdrowia i koloru. Do każdego słoika po pół łyżeczki cukru, soli, 4 części wody filtrowanej i 1 część octu. Zakręciłam słoiki i zapasteryzowałam zaczynając od zimnej wody- 10 - 15 minut od zagotowania się wody. Smacznego :)