Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie dość, ze smaczne to jeszcze zdrowe. Danie kuchni śródziemnomorskiej.
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25224
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 77
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 97
Szybka i smaczna sałatka dla mnie najlepsza na święta.
Odsłon: 210
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25224
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 77
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 97
Szybka i smaczna sałatka dla mnie najlepsza na święta.
Odsłon: 210
Składniki
Kupiłam mrożone karczochy, trzeba je lekko rozmrozić i obgotować w posolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Świeże karczochy trzeba obrać z zewnętrznych liści, ściąć wierzchołek, obkroić serca i wyciągną "włoski" i też obgotować- uwaga. najlepiej odkładać je do wody z cytryna bo czarnieją.
Karczochy trzeba przełożyć ząbkami czosnku, gałązkami tymianku i plasterkami chili. Na koniec zalać oliwa z oliwek i sokiem z cytryny. Po kilku dniach będą gotowe. Smaczne są jako samodzielna przekąska, dodatek do pizzy i sałatek. Oliwa smakowa najlepiej smakuje z grzankami.
Smacznego :)