Do góry

Przetwory Przepis na:

Marynowane serca karczochów

Marynowane serca karczochów

Autor:

Przepisów i artykułów: 866 Ocena: 17717

Dodano:

Odsłon: 165

Nie dość, ze smaczne to jeszcze zdrowe. Danie kuchni śródziemnomorskiej.

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Marynowane serca karczochów

Przygotowanie

  1. Kupiłam mrożone karczochy, trzeba je lekko rozmrozić i obgotować w posolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny.
    Świeże karczochy trzeba obrać z zewnętrznych liści, ściąć wierzchołek, obkroić serca i wyciągną "włoski" i też obgotować- uwaga. najlepiej odkładać je do wody z cytryna bo czarnieją.

  2. Karczochy trzeba przełożyć ząbkami czosnku, gałązkami tymianku i plasterkami chili. Na koniec zalać oliwa z oliwek i sokiem z cytryny. Po kilku dniach będą gotowe. Smaczne są jako samodzielna przekąska, dodatek do pizzy i sałatek. Oliwa smakowa najlepiej smakuje z grzankami.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 21 lipca Pięknie wyglądają na pewno pyszne ale wiesz kochana czego ja nie lubię....bez tego dodatku bym z chęcią zjadła hihi Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 lipca Pyszności, ale zawsze do szału doprowadzało mnie obieranie i to, że prawie połowa lądowała w koszu ;) Teraz to tylko kupne, gotowe, bo mniej pracy i nerwów :) Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń