Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie dość, ze smaczne to jeszcze zdrowe. Danie kuchni śródziemnomorskiej.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4399
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6811
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4399
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6811
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Składniki
Kupiłam mrożone karczochy, trzeba je lekko rozmrozić i obgotować w posolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Świeże karczochy trzeba obrać z zewnętrznych liści, ściąć wierzchołek, obkroić serca i wyciągną "włoski" i też obgotować- uwaga. najlepiej odkładać je do wody z cytryna bo czarnieją.
Karczochy trzeba przełożyć ząbkami czosnku, gałązkami tymianku i plasterkami chili. Na koniec zalać oliwa z oliwek i sokiem z cytryny. Po kilku dniach będą gotowe. Smaczne są jako samodzielna przekąska, dodatek do pizzy i sałatek. Oliwa smakowa najlepiej smakuje z grzankami.
Smacznego :)