Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie dość, ze smaczne to jeszcze zdrowe. Danie kuchni śródziemnomorskiej.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Kupiłam mrożone karczochy, trzeba je lekko rozmrozić i obgotować w posolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Świeże karczochy trzeba obrać z zewnętrznych liści, ściąć wierzchołek, obkroić serca i wyciągną "włoski" i też obgotować- uwaga. najlepiej odkładać je do wody z cytryna bo czarnieją.
Karczochy trzeba przełożyć ząbkami czosnku, gałązkami tymianku i plasterkami chili. Na koniec zalać oliwa z oliwek i sokiem z cytryny. Po kilku dniach będą gotowe. Smaczne są jako samodzielna przekąska, dodatek do pizzy i sałatek. Oliwa smakowa najlepiej smakuje z grzankami.
Smacznego :)