Do góry

Przetwory Przepis na:

marynowane szalotki

marynowane szalotki

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 376

Dodano:

Odsłon: 115

marynowane cebulki w słodko-kwaśnej zalewie, świetne jako dodatek do smażonego lub grillowanego mięsa

Składniki

  • szalotki - 1 kg
  • SKŁADNIKI ZALEWY:
  • woda - 1 litr
  • ocet - 1 szklanka
  • cukier brązowy - 4 łyżki
  • sól - pół łyżeczki
  • liść laurowy - 4 szt
  • ziele angielskie - kilka kulek
  • gorczyca - 2 łyżki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
marynowane szalotki

Przygotowanie

  1. Szalotki obrać z łupin, obgotować w osolonym wrzątku przez 5 minut.

  2. Składniki zalewy (oprócz gorczycy) zagotować, wystudzić.

  3. Do słoików wsypać nasiona gorczycy, wkładać cebulki, zalać marynatą. Pasteryzować przez 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń