Do góry

Przetwory Przepis na:

Marynowane w zalewie octowej papryczki cherry, czereśniowe.

Marynowane w zalewie octowej papryczki cherry, czereśniowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1811 Ocena: 29295

Dodano:

Odsłon: 424

Papryki czereśniowe cherry są smaczne, zdrowe, są idealne jako dodatek do dań. Polecam.

Składniki

  • papryka czereśniowa cherry 3 kg
  • czosnek 1 ząbek na słoik
  • liście laurowe 1-2 szt na słoik
  • parę ziaren pieprzu na słoik na słoik
  • parę ziaren ziela angielskiego na słoik
  • gorczyca po pół łyżeczki gorczycy na słoik
  • koper po 1 baldasze do słoika
  • cebula po plastrze do słoika
  • cukier 3 łyżki
  • sól 3 łyżki
  • ocet 10% 3 szklanki
  • woda 15 szklanek
  • 1 łyżka oleju na 1 słoik
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Marynowane w zalewie octowej papryczki cherry, czereśniowe.

Przygotowanie

  1. Zalewa:

    Wodę zagotowujemy z cukrem,solą i octem w stosunku 1:5, ocet 1, woda 5 .

    Wykonanie:

    Paprykę myjemy i wkładamy do słoików. Do każdego słoika dodajemy baldach kopru, czosnek, plaster cebuli, pieprz, liść laurowy, olej, ziele angielskie i po pół łyżeczki gorczycy. Przygotowaną zalewą zalewamy słoiki z papryką. Słoiki szczelnie zamykamy i pasteryzujemy 20 minut od momentu wrzenia wody. Po zakończonej pasteryzacji ustawiamy słoiki do góry dnem do wystygnięcia. Ostudzone słoiki wynosimy do piwnicy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń