Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimowa sałatka z zielonych pomidorów w zalewie.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5804
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18416
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5804
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18416
Składniki
Pomidorki się myje i kroi na pół. Wystarczy dodać resztę składników i lekko je posypać solą aby pomidorki puściły wodę. Płyn się odlewa, pomidorki nakłada się do słoików, zalewa się wymieszaną zalewą i pasteryzuje 25 minut. Można użyć zalewy na occie zwykłym: 1,5 szkl wody, 0,5 szkl octu, 0,5 szkl cukru, 1 łyżka soli.
Smacznego :)