Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowany ananas, nietypowy do przetwarzania, będzie zaskoczeniem dla gości. Słodko-kwaśny, świetny dodatek do pieczonych mięs lub do deski serów.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 856
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1469
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 856
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1469
Składniki
Ananas obrać, wykroić twardy rdzeń, pokroić w plastry a potem na niewielkie kawałki. Ułozyć w dwa nieduże słoiki. Do każdego z nich wsypać po szczypcie ostrej papryki.
Do garnka wlać wodę, ocet jabłkowy, dodać cukier i sól. Mieszając doprowadzić do wrzenia. Gorącą zalewą zalać ananasa, zakręcić słoiki. Pasteryzować 20 minut.