Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowany ananas, nietypowy do przetwarzania, będzie zaskoczeniem dla gości. Słodko-kwaśny, świetny dodatek do pieczonych mięs lub do deski serów.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2585
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2585
Składniki
Ananas obrać, wykroić twardy rdzeń, pokroić w plastry a potem na niewielkie kawałki. Ułozyć w dwa nieduże słoiki. Do każdego z nich wsypać po szczypcie ostrej papryki.
Do garnka wlać wodę, ocet jabłkowy, dodać cukier i sól. Mieszając doprowadzić do wrzenia. Gorącą zalewą zalać ananasa, zakręcić słoiki. Pasteryzować 20 minut.