Do góry

Przetwory Przepis na:

Marynowany ananas

Marynowany ananas

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 313

Dodano:

Odsłon: 318

Marynowany ananas, nietypowy do przetwarzania, będzie zaskoczeniem dla gości. Słodko-kwaśny, świetny dodatek do pieczonych mięs lub do deski serów.

Składniki

  • 1/4 świeżego ananasa
  • 500 ml wody
  • 100 ml octu jabłkowego
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli
  • do każdego słoika po szczypcie ostrej papryki
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Marynowany ananas

Przygotowanie

  1. Ananas obrać, wykroić twardy rdzeń, pokroić w plastry a potem na niewielkie kawałki. Ułozyć w dwa nieduże słoiki. Do każdego z nich wsypać po szczypcie ostrej papryki.

  2. Do garnka wlać wodę, ocet jabłkowy, dodać cukier i sól. Mieszając doprowadzić do wrzenia. Gorącą zalewą zalać ananasa, zakręcić słoiki. Pasteryzować 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń