Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowany ananas, nietypowy do przetwarzania, będzie zaskoczeniem dla gości. Słodko-kwaśny, świetny dodatek do pieczonych mięs lub do deski serów.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 24
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 14
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 24
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 14
Składniki
Ananas obrać, wykroić twardy rdzeń, pokroić w plastry a potem na niewielkie kawałki. Ułozyć w dwa nieduże słoiki. Do każdego z nich wsypać po szczypcie ostrej papryki.
Do garnka wlać wodę, ocet jabłkowy, dodać cukier i sól. Mieszając doprowadzić do wrzenia. Gorącą zalewą zalać ananasa, zakręcić słoiki. Pasteryzować 20 minut.