Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na przepyszne warzywa marynowane.Doskonałe jako dodatek do obiadu, kanapek lub poprostu jako niezależna przekąska na wszelkiego rodzaju okazje.
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 487
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 487
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Składniki
Sposób przyrządzenia Warzywa kroimy na dowolne kształty.układamy w słoikach. Zagotowujemy zalewe mieszając od czasu do czasu , odcedzamy wszystkie ziarna oraz liśc laurowy.Gorąca zalewą zalewamy słoiki z warzywami.Zakręcamy i pasteryzujemy przez około 10-15 minut. Porada W tym przepisie możemy eksperymentować z ilościa warzyw oraz dodatkami.Jeśli np. nie mamy patisona możemy zastąpić go innym warzywem np.dodatkową marchewką.Natomiast jeśli lubimy pikantne smaki nic nie stoi na przeszkodzie dodać ziarna kolorowego pieprzu, papryczkę chili oraz czosnek.możemy również zrobić wersję ziołową np. rozmarynu czy tymianku. Poprostu eksperymentujmy i bawmy sie smakami! Wszystkie smaki dozwolone !!! Smacznego!!