Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapustę kisi się zawsze na jesieni, ale młoda kiszona kapusta z marchwią jest też pyszna i jest idealna na zupę, do farszy i jako dodatek do drugiego dania. Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu, wystarczy mała szatkownica i tarka do warzyw.
szatkownica, kamienny garnek, słoiki,
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 2196
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 203
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 2196
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 203
Składniki
Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na wiórka, solimy dodajemy kminek i dobrze mieszamy ugniatając.
Odstawiamy na 1-2 godziny i po tym czasie znowu dobrze mieszamy i ugniatamy.
Wkładamy ścisło do wyparzonego kamiennego garnka, ugniatamy i przykrywamy talerzykiem, przyciskamy słoikiem litrowym z wodą. po 5-7 dniach kapusta jest dobra do jedzenia. Ukiszoną kapustę możemy przełożyć do 3 słoików i przetrzymywać w lodówce. Smacznego !!!