Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapustę kisi się zawsze na jesieni, ale młoda kiszona kapusta z marchwią jest też pyszna i jest idealna na zupę, do farszy i jako dodatek do drugiego dania. Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu, wystarczy mała szatkownica i tarka do warzyw.
szatkownica, kamienny garnek, słoiki,
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4544
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7278
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3034
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 606
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4544
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7278
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3034
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 606
Składniki
Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na wiórka, solimy dodajemy kminek i dobrze mieszamy ugniatając.
Odstawiamy na 1-2 godziny i po tym czasie znowu dobrze mieszamy i ugniatamy.
Wkładamy ścisło do wyparzonego kamiennego garnka, ugniatamy i przykrywamy talerzykiem, przyciskamy słoikiem litrowym z wodą. po 5-7 dniach kapusta jest dobra do jedzenia. Ukiszoną kapustę możemy przełożyć do 3 słoików i przetrzymywać w lodówce. Smacznego !!!