Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapustę kisi się zawsze na jesieni, ale młoda kiszona kapusta z marchwią jest też pyszna i jest idealna na zupę, do farszy i jako dodatek do drugiego dania. Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu, wystarczy mała szatkownica i tarka do warzyw.
szatkownica, kamienny garnek, słoiki,
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8685
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4989
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327970
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8685
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4989
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327970
Składniki
Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na wiórka, solimy dodajemy kminek i dobrze mieszamy ugniatając.
Odstawiamy na 1-2 godziny i po tym czasie znowu dobrze mieszamy i ugniatamy.
Wkładamy ścisło do wyparzonego kamiennego garnka, ugniatamy i przykrywamy talerzykiem, przyciskamy słoikiem litrowym z wodą. po 5-7 dniach kapusta jest dobra do jedzenia. Ukiszoną kapustę możemy przełożyć do 3 słoików i przetrzymywać w lodówce. Smacznego !!!