Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowana młoda kapusta z wędzonym boczkiem i parówkami podana z pieczywem lub ugotowanymi młodymi ziemniakami. Ugotowaną kapustę możemy również za pasteryzować w słoiki.
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 522
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 707
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1126
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 203
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 212
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6086
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 522
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 707
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1126
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 203
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 212
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6086
Składniki
W litrze wody z pastą rosołową gotujemy pokrojony w kostkę boczek, parówki i marchew. Gotujemy kilka minut i dodajemy pokrojoną w paski młodą kapustę, lubczyk i pokrojoną natkę pietruszki z koprem. Gotujemy do miękkości kapusty. Podczas gotowania doprawiamy do smaku sokiem z kiszonej kapusty i przyprawami, solą, pieprzami, mieloną papryką i na koniec dodajemy przecier pomidorowy. Mieszamy wszystkie składniki, gotujemy jeszcze kilka minut i kończymy gotowanie.
Ugotowaną kapustę podajemy z chlebem lub ugotowanymi młodymi ziemniakami. Ugotowaną kapustę możemy również za pasteryzować w słoiki. Słoiki pasteryzujemy 15 minut w 100 stopniach Celsjusza. Tak za pasteryzowane słoiki z kapustą możemy śmiało przechować w lodówce miesiąc czasu. Smacznego!!!