Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowana młoda kapusta z wędzonym boczkiem i parówkami podana z pieczywem lub ugotowanymi młodymi ziemniakami. Ugotowaną kapustę możemy również za pasteryzować w słoiki.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 103
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4468
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 103
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4468
Składniki
W litrze wody z pastą rosołową gotujemy pokrojony w kostkę boczek, parówki i marchew. Gotujemy kilka minut i dodajemy pokrojoną w paski młodą kapustę, lubczyk i pokrojoną natkę pietruszki z koprem. Gotujemy do miękkości kapusty. Podczas gotowania doprawiamy do smaku sokiem z kiszonej kapusty i przyprawami, solą, pieprzami, mieloną papryką i na koniec dodajemy przecier pomidorowy. Mieszamy wszystkie składniki, gotujemy jeszcze kilka minut i kończymy gotowanie.
Ugotowaną kapustę podajemy z chlebem lub ugotowanymi młodymi ziemniakami. Ugotowaną kapustę możemy również za pasteryzować w słoiki. Słoiki pasteryzujemy 15 minut w 100 stopniach Celsjusza. Tak za pasteryzowane słoiki z kapustą możemy śmiało przechować w lodówce miesiąc czasu. Smacznego!!!