Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowana młoda kapusta z wędzonym boczkiem i parówkami podana z pieczywem lub ugotowanymi młodymi ziemniakami. Ugotowaną kapustę możemy również za pasteryzować w słoiki.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 320
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2543
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 320
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2543
Składniki
W litrze wody z pastą rosołową gotujemy pokrojony w kostkę boczek, parówki i marchew. Gotujemy kilka minut i dodajemy pokrojoną w paski młodą kapustę, lubczyk i pokrojoną natkę pietruszki z koprem. Gotujemy do miękkości kapusty. Podczas gotowania doprawiamy do smaku sokiem z kiszonej kapusty i przyprawami, solą, pieprzami, mieloną papryką i na koniec dodajemy przecier pomidorowy. Mieszamy wszystkie składniki, gotujemy jeszcze kilka minut i kończymy gotowanie.
Ugotowaną kapustę podajemy z chlebem lub ugotowanymi młodymi ziemniakami. Ugotowaną kapustę możemy również za pasteryzować w słoiki. Słoiki pasteryzujemy 15 minut w 100 stopniach Celsjusza. Tak za pasteryzowane słoiki z kapustą możemy śmiało przechować w lodówce miesiąc czasu. Smacznego!!!