Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3043
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 133
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 57
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 68
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 66
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3043
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 133
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 57
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 68
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 66
Składniki
Młoda dynia ma bardzo cienką skórkę- można ją jeść, młoda dynia smakuje podobnie do cukinii.
Z dynie pokroiłam na wygodniejsze części, wycięłam miękkie części z nasionami i pokroiłam ja na paseczki. Dodałam wszystkie wymienione kiszonkowe przyprawy a dla dyniowego aromatu dodałam jeszcze goździk, kolendrę i kumin. Zalałam całość filtrowana wodą i dodałam sól, co najmniej 2 łyżki soli na litr wody. Można użyć przegotowanej chłodnej wody. Dynia po 3-5 dniach będzie ukiszona- świetna do sałatek i na kanapki. Potem można ją przechowywać w lodówce na bieżące spożycie lub nadmiar zapasteryzować. 20-30 minut od momentu zagotowania- przy wstawieniu w zimną wodę. Smacznego :)