Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smażonego dorsza. Jest to sposób na pyszne danie obiadowe,...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 359
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 719
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 4012
Prosty przepis na smażonego dorsza. Jest to sposób na pyszne danie obiadowe,...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 359
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 719
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 4012
Składniki
Młoda dynia ma bardzo cienką skórkę- można ją jeść, młoda dynia smakuje podobnie do cukinii.
Z dynie pokroiłam na wygodniejsze części, wycięłam miękkie części z nasionami i pokroiłam ja na paseczki. Dodałam wszystkie wymienione kiszonkowe przyprawy a dla dyniowego aromatu dodałam jeszcze goździk, kolendrę i kumin. Zalałam całość filtrowana wodą i dodałam sól, co najmniej 2 łyżki soli na litr wody. Można użyć przegotowanej chłodnej wody. Dynia po 3-5 dniach będzie ukiszona- świetna do sałatek i na kanapki. Potem można ją przechowywać w lodówce na bieżące spożycie lub nadmiar zapasteryzować. 20-30 minut od momentu zagotowania- przy wstawieniu w zimną wodę. Smacznego :)