Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Młoda dynia ma bardzo cienką skórkę- można ją jeść, młoda dynia smakuje podobnie do cukinii.
Z dynie pokroiłam na wygodniejsze części, wycięłam miękkie części z nasionami i pokroiłam ja na paseczki. Dodałam wszystkie wymienione kiszonkowe przyprawy a dla dyniowego aromatu dodałam jeszcze goździk, kolendrę i kumin. Zalałam całość filtrowana wodą i dodałam sól, co najmniej 2 łyżki soli na litr wody. Można użyć przegotowanej chłodnej wody. Dynia po 3-5 dniach będzie ukiszona- świetna do sałatek i na kanapki. Potem można ją przechowywać w lodówce na bieżące spożycie lub nadmiar zapasteryzować. 20-30 minut od momentu zagotowania- przy wstawieniu w zimną wodę. Smacznego :)