Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 76
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5525
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2589
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 76
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5525
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2589
Składniki
Młoda dynia ma bardzo cienką skórkę- można ją jeść, młoda dynia smakuje podobnie do cukinii.
Z dynie pokroiłam na wygodniejsze części, wycięłam miękkie części z nasionami i pokroiłam ja na paseczki. Dodałam wszystkie wymienione kiszonkowe przyprawy a dla dyniowego aromatu dodałam jeszcze goździk, kolendrę i kumin. Zalałam całość filtrowana wodą i dodałam sól, co najmniej 2 łyżki soli na litr wody. Można użyć przegotowanej chłodnej wody. Dynia po 3-5 dniach będzie ukiszona- świetna do sałatek i na kanapki. Potem można ją przechowywać w lodówce na bieżące spożycie lub nadmiar zapasteryzować. 20-30 minut od momentu zagotowania- przy wstawieniu w zimną wodę. Smacznego :)