Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19987
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 599
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7018
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244496
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19987
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 599
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7018
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244496
Składniki
Młoda dynia ma bardzo cienką skórkę- można ją jeść, młoda dynia smakuje podobnie do cukinii.
Z dynie pokroiłam na wygodniejsze części, wycięłam miękkie części z nasionami i pokroiłam ja na paseczki. Dodałam wszystkie wymienione kiszonkowe przyprawy a dla dyniowego aromatu dodałam jeszcze goździk, kolendrę i kumin. Zalałam całość filtrowana wodą i dodałam sól, co najmniej 2 łyżki soli na litr wody. Można użyć przegotowanej chłodnej wody. Dynia po 3-5 dniach będzie ukiszona- świetna do sałatek i na kanapki. Potem można ją przechowywać w lodówce na bieżące spożycie lub nadmiar zapasteryzować. 20-30 minut od momentu zagotowania- przy wstawieniu w zimną wodę. Smacznego :)