Do góry

Przetwory Przepis na:

Młode buraczki marynowane

Młode buraczki marynowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 193 Ocena: 982

Dodano:

Odsłon: 847

Młode buraczki w zalewie octowej. Przepis pochodzi z 420. odcinka programu "Ewa gotuje".

Składniki

  • buraczki
  • ZALEWA:
  • 2 szklanki wody
  • ½ szklanki octu 6%
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Młode buraczki marynowane

Przygotowanie

  1. Buraczki obrać i ugotować. Przełożyć do wyparzonego słoika.

  2. Do wody wlać ocet, wsypać sól i cukier. Wymieszać. Dorzucić przyprawy i doprowadzić do wrzenia. Zalać buraczki. Zamknąć i odstawić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń