Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem bywa tak, że moi goście nocują u nas i na śniadanie podam im coś takiego pysznego do tostów. A i sami sobie położymy na codzienne tosty z masełkiemi i białym serkiem do smarowania. Mus z dodatkiem imbiru u papryczki chili.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 384
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 384
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Przygotować składniki.
Cukinie obrać, wydrążyć i pokroić w mniejsze kawałki Pomarańcze sparzone i wyszorowane obrać ze skórki Chili i imbir oczyścić.
Pokroić drobno skórkę pomarańczową, którą należy zalać wodą tak aby przykryć i gotować aż zrobi się szklista. Drobno pokroić chili i imbir
Pokroić w kostkę cukinię.
Pokroić pomarańcze razem z białą skórką.
Wszystko wrzucić do gara, dodać 2 szklanki cukru trzcinowego, skórkę pomarańczową i gotować na małym ogniu do momentu gdy cukinia i pomarańcze będą tak miękkie aż się będą rozpadać. Zmiksować i dodać 4 rozpuszczone w 2 litrach gorącego musu galaretki. Dokładnie wymieszać. Nakładać do wyparzonych słoików i pasteryzować 10 minut. Smacznego!!!