Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem bywa tak, że moi goście nocują u nas i na śniadanie podam im coś takiego pysznego do tostów. A i sami sobie położymy na codzienne tosty z masełkiemi i białym serkiem do smarowania. Mus z dodatkiem imbiru u papryczki chili.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 28
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 154
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 28
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 154
Składniki
Przygotować składniki.
Cukinie obrać, wydrążyć i pokroić w mniejsze kawałki Pomarańcze sparzone i wyszorowane obrać ze skórki Chili i imbir oczyścić.
Pokroić drobno skórkę pomarańczową, którą należy zalać wodą tak aby przykryć i gotować aż zrobi się szklista. Drobno pokroić chili i imbir
Pokroić w kostkę cukinię.
Pokroić pomarańcze razem z białą skórką.
Wszystko wrzucić do gara, dodać 2 szklanki cukru trzcinowego, skórkę pomarańczową i gotować na małym ogniu do momentu gdy cukinia i pomarańcze będą tak miękkie aż się będą rozpadać. Zmiksować i dodać 4 rozpuszczone w 2 litrach gorącego musu galaretki. Dokładnie wymieszać. Nakładać do wyparzonych słoików i pasteryzować 10 minut. Smacznego!!!